lezing / Symposium

Plantijnlezing 2021

Op donderdag 29 april vindt de 7e editie van de Plantijnlezing plaats: Meet Nederland met twee maten? Politiek, ethiek en China. Dit jaar als livestream vanuit de Bibliotheek van Sociëteit ‘Minerva’.

De Plantijnlezing wordt georganiseerd door studenten uit de Commissie voor de Bibliotheek van Sociëteit ‘Minerva’. Zij kiezen ieder jaar een actueel thema en zoeken daar sprekers bij uit het omvangrijke reünistenbestand van LSV Minerva. Voor de continuïteit is het bureau van JSkunstprojecten bij de organisatie betrokken als professionele projectleiding.

Dit jaar zijn de sprekers Azië- en Chinakenners: Floris Harm, Susanne Kamerling en Henk Schulte Nordholt. Onder leiding van reputatiestrateeg en oud-journalist Alex de Vries zetten de sprekers hun visie uiteen over politiek en ethiek in China en volgt een debat tussen zowel de sprekers onderling, als tussen de sprekers en het (online) publiek. 

Ontwerp affiche: Nenke van Wermenskereken Tra[design]