Fondsenwerving / Geen categorie / Kunstroute / Tentoonstelling

Microkosmos, kunst in de wei: 17 juni – 15 oktober 2023

De openluchttentoonstellingMicrokosmos: Kunst in de wei’ toonde acht kunstwerken tussen de koeien en geiten van Natuurboerderij De Brinkhorst. Kunstwerken die de bezoeker uitnodigden te kijken naar wat leeft onder de grond, in het water en tussen de bomen en struiken.

Voor deze tentoonstelling was JSkunstprojecten verantwoordelijk voor het werven van de fondsen.

De kunstenaars, geselecteerd door curator Àngels Miralda, behandelden op subtiele wijze onderwerpen als vervuiling, levenscycli, de slinkende insectenpopulaties en het tere evenwicht in de natuur. Door actuele problemen op kleinschalige wijze en met een optimistische blik te presenteren, nodigde de tentoonstelling uit om het menselijk perspectief te verschuiven en de mens als onderdeel van de natuur te zien.