Boek / Fondsenwerving / lezing / Symposium / Tentoonstelling

De Gemeenschap en het Modernisme

Voorjaar 2020 is het boek De Gemeenschap en het modernisme verschenen bij uitgeverij Uit het lood. Voor de financiering deed JSkunstprojecten de fondsenwerving.

Het Huis van het Boek aan de Prinsessegracht in Den Haag wijdt hier een tentoonstelling aan. Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek wordt in juni een symposium georganiseerd: ‘De Gemeenschap en de nieuwe zakelijkheid’.

De tentoonstelling ‘De Gemeenschap: herontdekt modernisme’ is te zien van 13 juni t/m 6 september 2020 (onder voorbehoud).

Over dit boek schreef in de Volkskrant een artikel met als kop: ‘Een van de fraaist vormgegeven boeken van het jaar’. Beste quote uit het artikel: ‘… verdient dankzij het consequente ontwerp van Nenke van Wermeskerken een ereplaats onder de best verzorgde boeken van het jaar’. Prachtig om hieraan mee te hebben mogen werken!