educatie / lezing

Frans de Witlezing 2016

Onderdeel van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden is de Frans de Witlezing, genoemd naar de beeldhouwer Frans de Wit . In 2016 is het thema Life Science. De Frans de Witlezing vond op 30 juni plaats bij CHDR in het Leiden Bio Science Park. Spreker Robert Zwijnenberg professor aan de Universiteit Leiden, toonde met zijn lezing Mutaties, DNA & genetische experimenten de aanwezigen de indringende relatie van kunst met biowetenschap aan.

Hij geeft o.a. antwoord op de vraag wat de rol van beeldende kunst in het maatschappelijke (ethische) debat over biotechnologie zou moeten zijn en houdt een kritisch betoog over de ethische vraagstukken. Aansluitend is onder leiding van Susannah Herman geanimeerd gedebatteerd in aanwezigheid van de kunstenaars van Beelden in Leiden 2016 en hun sponsoren uit het Leiden Bio Science Park.