Tentoonstelling

Beelden in Leiden 2015

In de zomer van 2015 vond de 4e editie van de openlucht beeldententoonstelling Beelden in Leiden plaats op de Hooglandse Kerkgracht. Het thema Botanica was gekozen ter ere van het
425 jarig bestaan van de Hortus botanicus te Leiden. Voor Jacowies was dit haar eerste jaar als bestuurslid van de stichting. Haar taak is de communicatie met de kunstenaars en het verzorgen van het educatieve programma waaronder lezingen en workshops voor basisscholen. Tevens richtte zij met veel verve de tentoonstelling in met klein werk van de deelnemende beeldhouwers in Galerie BiLpoint.

(ontwerp affiche Double Matured in opdracht van BiL)

Kevin Bauer
Kevin Bauer, et ita factum est, gemengde techniek (o.a. hout, gips, polyester, RVS)

Curator Feico Hoekstra selecteerde een tiental jonge, recent afgestudeerde kunstenaars: Kevin Bauer, Twan Berendsen, Marleen Hartjes, Jordan Herregraven, Maaike Knibbe, Miriam Knibbeler, Anna Kolbe, Guust Persoon, Guido van der Linden, Marit Zandbergen en Linda Nieuwstad en Luuk van Binsbergen in de Hortus.